Blog

Wonen in Roosendaal met kinderen: alles wat je moet weten

Als je op zoek bent naar een kindvriendelijke woonplaats, dan is Roosendaal een uitstekende keuze. De stad biedt een breed scala aan voorzieningen voor gezinnen, zoals goede scholen, kinderopvang, speeltuinen en sportverenigingen. Daarnaast is Roosendaal een levendige en gezellige stad met veel te bieden voor jong en oud.

In deze blog bespreken we alles wat je moet weten over wonen in Roosendaal met kinderen. We geven informatie over de huizenmarkt, de voorzieningen voor gezinnen, de kinderopvang, de scholen en de activiteiten voor kinderen.

Veilige buurten waar gezelligheid voorop staat

In buurten als Tolberg en Weihoek voel je direct de warmte. De straten zijn ruim, de huizen kleurrijk en er zijn speeltuinen waar kinderen samen kunnen spelen. Het is een buurt waar je kinderen niet alleen veilig, maar ook gelukkig kunnen opgroeien.

Inspirerende scholen die leren leuk maken

De scholen in Roosendaal staan bekend om hun kwaliteit. De basisscholen bieden niet alleen goed onderwijs, maar ook een gezellige omgeving waar kinderen graag naartoe gaan. Middelbare scholen zoals het Jan Tinbergen College geven tieners de kans om hun talenten te ontwikkelen.

Enkele voorbeelden van goede scholen in Roosendaal zijn:

 • Basisschool: De Kroevendonk (Het oude schoolgebouw is gesloopt en sinds eind 2023 staat er een volledig nieuw schoolgebouw.)
 • Basisschool: Klimroos
 • Basisschool: Jeroen Bosch
 • Middelbare school: Het Norbertus-Gertrudis Lyceum
 • Middelbare school: Jan Tinbergen College
 • En meer!

Vrouwehofpark: groen plezier in het hart van de stad

Midden in de stad ligt het Vrouwenhofpark, een leuke ‘groene’ plek voor gezinnen. Het park is 10 hectare groot en heeft een kinderboerderij, een speeltuin, een skatebaan en een waterspeelgebied. Het park organiseert ook regelmatig evenementen, zoals picknicks en concerten.

Festivals en markten: samen feestvieren

Roosendaal is een stad die van feesten houdt. Dat zie je aan de vele evenementen die er het hele jaar door worden georganiseerd. Zo is er het Blommenkindersfeest, een traditioneel feest dat in de zomer wordt gevierd met veel muziek. Het Klunenfeest is een carnavalsfeest dat in de winter wordt gehouden. Carnaval is in Roosendaal ook een groot feest, waarbij de hele stad in feeststemming is. De Sinterklaasintocht is een andere populaire traditie in Roosendaal. Op deze dag wordt Sinterklaas met zijn pieten verwelkomd in de stad.

Deze leuke evenementen zijn perfect voor gezinnen om samen te komen en te genieten. De stad leeft op tijdens deze dagen en er is voor elk wat wils. Of je nu van traditionele feesten houdt of van iets moderners, in Roosendaal vind je het wel.

Activiteiten voor kinderen in Roosendaal

In Roosendaal zijn er veel leuke activiteiten wanneer je gaat wonen in Roosendaal met kinderen. Enkele voorbeelden zijn:

 1. Playdôme: Een multi-activity center met activiteiten zoals funcurlen, laser gamen, karten en bowlen.
 2. Zwembad De Stok: Een zwembad met recreatie bad, doelgroepen bad, buitenzwembaden en een horecaverkooppunt.
 3. Indoor Skydive Roosendaal: Een unieke ervaring waar kinderen het gevoel van een vrije val kunnen ervaren zonder uit een vliegtuig te springen.
 4. FunZone Roosendaal: Een indoor speelparadijs met diverse attracties en spellen in verschillende thema’s: Indoor speeltuin, trampolinepark, laser gamen. 
 5. Voetbalverenigingen: Roosendaal heeft verschillende voetbalverenigingen, zoals RKVV Roosendaal, RSC Alliance, en DVO ’60.
 6. Sportscholen: Er zijn diverse sportscholen in Roosendaal, zoals Basic-Fit, SportCity, Move On Roosendaal, en DSTraining.
 7. Pumptrack: Een baan met bulten en kombochten, die elkaar ritmisch opvolgen. Je kunt erop steppen, fietsen en skaten. De naam “pumptrack” komt van het feit dat je door je lichaamsgewicht te gebruiken, je snelheid kunt opbouwen.
 8. Speeltuin Kade: Een speeltuin met diverse speeltoestellen en ruimte om te spelen.
 9. Natuurpoort Visdonk: Een startpunt voor fiets- of wandeltochten in de natuur. Visdonk heeft een gevarieerd landschap waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen

Ben je op zoek naar leuke bezienswaardigheden in Roosendaal? Bekijk dan eens de website van TripAdvisor. Hier vind je een overzicht van alle attracties, musea en andere activiteiten in de stad.

Bravis ziekenhuis: zorg dichtbij

In het Bravis ziekenhuis kun je altijd rekenen op goede zorg. Voor gezinnen (die wonen in Roosendaal met kinderen) biedt dit een geruststellend gevoel, wetende dat kwalitatieve gezondheidszorg binnen handbereik is.

Bereikbaarheid naar Breda en verder: ontdek de omgeving

Roosendaal ligt gunstig. Met goede wegen en openbaar vervoer zijn steden zoals Breda en Antwerpen dichtbij. Dit maakt niet alleen het dagelijkse leven makkelijker, maar opent ook de deur naar leuke dagjes uit met het gezin.

Conclusie: Roosendaal, waar gezinnen écht thuis zijn

Roosendaal biedt gezinnen een compleet pakket. Van veilige buurten en inspirerende scholen tot groene parken en leuke evenementen. Overweeg Roosendaal als je op zoek bent naar een plek waar je gezin niet alleen woont, maar écht leeft.

Wil je meer weten over het wonen in Roosendaal met kinderen? Wij kunnen je helpen! Neem gerust contact met ons op of bekijk onze aanbodpagina met woningen. Wij helpen je graag!

Dit wordt veel gelezen

Neem contact met ons op

Email

We zullen zo snel mogelijk reageren op je vraag.

[email protected]

Bel ons

Een van onze medewerkers hoort je graag!

0165 - 560 111

Kom langs

We verwelkomen je graag op ons kantoor.

Nieuwe Markt 57, Roosendaal