Blog

Huurverhoging vrije sector woningen in 2024

Verhuurders in de vrije sector hebben toestemming gekregen om de huurprijzen komend jaar met maximaal 5,5 procent te verhogen, volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken. In september was oorspronkelijk een verhoging van 4,9 procent voorzien. Het ministerie bepaalt het percentage op basis van de laagste van de inflatie en de gemiddelde loonstijging van het afgelopen jaar, plus 1 procentpunt. Vorig jaar was de inflatie 4,5 procent en de loonstijging 5,8 procent.

De verhoging geldt voor alle vrije sector woningen, inclusief appartementen, studio’s en ligplaatsen voor woonboten. De implementatie van de verhoging hangt vaak af van het begin van het huurcontract en geldt tot begin mei.

Het besluit betekent niet automatisch een verhoging van 5,5 procent voor alle vrije sector huurwoningen; verhuurders hebben de keuze om de huurprijzen minder te verhogen. Vanaf 1 juli 2024 is een maximale stijging van 5,8% toegestaan voor huren in de gereguleerde sector. Dit percentage komt overeen met de gemiddelde loonstijging van december 2022 tot december 2023 (CBS). Corporaties hebben de mogelijkheid om de huren gemiddeld met 5,3% te verhogen.

Neem contact met ons op

Email

We zullen zo snel mogelijk reageren op je vraag.

[email protected]

Bel ons

Een van onze medewerkers hoort je graag!

0165 - 560 111

Kom langs

We verwelkomen je graag op ons kantoor.

Nieuwe Markt 57, Roosendaal